Vill du använda bilder?

Här finns högupplösta bilder på Uppsala slott och Rikssalen. Kontakta oss om du vill använda dom i tryck eller på nätet.

Festerna på Uppsala slott har under lång tid utvecklats till vad de är i dag. Miljön är fortfarande lika pampig – numera utrustad med modern teknik. Köket serverar mat inspirerad av traditionella slottsmåltider.

Rikssalen har plats för 550 personer sittande till bords, 700 i biosittning och 1000 stående mingelgäster.

1549 började Gustav Vasa bygga en fästning på Kasåsen i Uppsala.  Efter Gustav Vasas död tog hans tre söner över bygget och i början av 1600-talet var slottet ett praktfullt palats med tre torn.

De vackert bevarade lokalerna i Uppsala slott inbjuder till att skapa den perfekta högtidligheten.

När middagen är avslutad blir gästerna serverade kaffe och avec i det högst belägna galleriet på Slottet.

En fest på Uppsala slott är en resa genom tiden. Det är också en kulinarisk upplevelse och en plats för musik och underhållning. Tillsammans gör det kvällen till ett oförglömligt minne.

Under ett par hundra år var slottet ett av Sveriges främsta högsäten med plats för kröningsfester, dramatiska rådslag och händelser. Än i dag är historien levande genom de praktfulla salarna, gallerierna och trapphusen.

Slottet har även varit plats för sju kröningsfester, de mest storslagna festerna genom tiderna. När Erik XIV kröntes i juni 1561 varade festen i sex dagar.